Royal Botanic Gardens

Royal Botanic Gardens Sydney

Royal Botanic Gardens Sydney

Ga naar De Royal Botanic Gardens die grenzen aan het Sydney Opera House en worden omlijst door de prachtige haven van Sydney. De tuinen zijn een oase van rust midden in het hart van de stad. De toegang tot de tuinen is gratis en zijn dagelijks geopend door het hele jaar heen met een paar uitzonderingen voor speciale evenementen waarbij tickets kunnen worden verlangd.

De 30 hectare aan tuinen is de thuisbasis van meer dan een miljoen exemplaren flora , waarvan sommige al bijna 200 jaar geleden geplant zijn door de pas gearriveerde Europese kolonisten . Een plek die geweldig is voor een picknick , maar ook voor een wandeling in de buurt van de vele prachtige bomen en planten .

Bekijk nu de beste Sydney vakantie aanbiedingen

De tuinen herbergen een groot aantal plantensoorten uit Australi√ę en het buitenland. In totaal groeien er honderden soorten bomen en planten in de Royal Botanic Gardens. Deze zijn verspreid over het park waaronder in diverse gespecialiseerde tuinen (zoals roos, kruid, zeldzame planten en sappige tuinen. Er zijn ook een aantal thematische tuinen zoals de Palm Grove , Oosterse Tuin -en kruidentuin . Sommige van de planten zijn zeer zeldzaam , zoals de recent ontdekte Wollemi Pine , de Dinosaurus boom en de palmvarens .
Royal Botanic Gardens SydneyEr is veel te zien in deze botanische tuinen en er is altijd wel iets om voor te stoppen en te kijken. Naast de bomen en plantengroei kun je ook een verscheidenheid aan wilde dieren , waaronder ibissen , kaketoes en fruit vleermuizen spotten. Er zijn ook vijvers , een buitenbad , een Government House, schilderachtige kleine bruggetjes en een café.

De Royal Botanic Gardens bieden ook een mooi uitzicht terug richting de stad met mogelijkheden om het Sydney Opera House en de Harbour Bridge te kunnen zien .

Mis dit prachtige juweeltje niet terwijl je in Sydney bent.