The Rocks Sydney

Zin in uitgaan en lekker eten? Ga dan naar The Rocks, een van de meest bezochte delen van Sydney. Gelegen aan de voet van de Sydney Harbour Bridge en aan de westelijke oever van Sydney Cove , ligt The Rocks; een plek van enorme historische betekenis . Het wordt vaak omschreven als ” Sydneys buitenmuseum” .

The Rocks is het oudste gebied van Sydney en heeft pas geleden een geweldige metamorfose ondergaan. De oude wijk is getransformeerd tot een levendige plek van cafés, restaurants en interessante toeristische winkeltjes en kraampjes . Ondanks de renovatie is de charme en de sfeer van het gebied gebleven. Sydneys stedenbouwkundigen hebben er voor gezorgd dat het erfgoed en het karakter van The Rocks is blijven bestaan en dit heeft geleid tot een interessante mix van moderne voorzieningen in een oude sfeer van historische gebouwen en straten uit de 19 e eeuw.

Bekijk nu de beste Sydney vakantie aanbiedingen

Als je gaat rondzwerven door the Rocks, neem dan de tijd om van een ontspannen lunch of diner in de vele restaurants , cafés en eetstalletjes te genieten . Er is een gevarieerde selectie van historische pubs die van alles te bieden hebben, van een drankje en een maaltijd tot aan live bands en Dj’s .
In het weekend en op festival tijden , is er meestal gratis entertainment , met openluchtconcerten en straattheater Veel van pubs in The Rocks, bieden live muziek – jazz , folk en pop . Ook is er een Rocks Market waar ongeveer 100 kramen staan die zijn gevuld met een breed scala aan Australische cadeau- ideeën , huishoudelijke artikelen en verzamelobjecten .

The Rocks is echt een must see bestemming voor bezoekers en belooft een onvergetelijke Sydney ervaring te worden. Ga lekker ontspannen wandelen langs historische straten , steegjes en smalle straatjes en ontdek de prachtige winkels en gezellige cafés alleen in deze uniek wijk The Rocks .