Chinatown Sydney

Als je op zoek bent naar avontuur, telefoon accessoires, vreemde kruiden, heerlijke Chinese gerechten, of gewoon een vreemd land wilt bezoeken zonder Sydney te verlaten, dan is Chinatown de plek voor jou. Een bezoek aan Chinatown in Sydney kan een opwindende en lonende ervaring zijn voor elke toerist .

Chinatown is één van de meest levendige wijken van Sydney. Heerlijke bistro’s en restaurants en vele bezienswaardigheden kunt u hier vinden. Chinatown ligt in Haymarket, tussen het Centraal Station en Darling Harbour en is de grootste Chinatown van Australië.

Bekijk nu de beste Sydney vakantie aanbiedingen

Het gebied heeft een duidelijke Chinese look en sfeer. U kunt de beste Chinese cultuur vinden midden in deze buurt . De wijk biedt een aantal van de beste festivals, winkels , geschiedenis en zelfs voedsel .

Sydneys Chinatown overspant in totaal 10 straten, de belangrijkste straten zijn Dixon Street en de Sussex Street, waar u een groot aanbod van hoogwaardige Chinese restaurants kan vinden, alsmede Aziatische supermarkten, sieraden winkels, Chinese geneeskunde winkels en souvenirs winkels etc. Vergeet niet de modezaken, juweliers en de boodschappen winkels die traditionele Chinese groenten en fruit verkopen die normaal niet te koop zijn in andere winkels.
En dan al die knoedels, knapperige eend, salt ‘n’ pepper inktvis, tapioca parels of gewoon een simpel chili kip roerbak? Van Kantonees tot Maleisisch, Thais tot Vietnamees er is een grote smeltkroes aan eetgelegenheden, knoedel huizen en neon-verlichte eettentjes in Chinatown en Haymarket en deze zijn ronduit onweerstaanbaar. En niet alleen dat, de gerechten zijn ook nog eens goedkoop en de service is snel.

Chinatown is ook de thuisbasis van een aantal voorstellingen en spektakels gedurende het hele jaar, gebaseerd op de Chinese kalender feesten. Het Chinees Nieuwjaar Festival is veruit de meest populaire en meest indrukwekkende en wordt gehouden in februari.

Chinatown is slechts 15 minuten lopen vanaf het centraal station. Er zijn ook een aantal bussen die rijden naar het gebied en de monorail komt er ook.