Kings Cross Sydney

Het spannende gebied Kings Cross ver kennen?

Kings Cross heeft voor een lange tijd bekend gestaan bij de meeste Australiërs als de drugs -en rood licht gebied van Australië. In de afgelopen jaren , is dit deel van de stad echter, zij het heel langzaam, verandert in een rijk en levendig deel van Sydney . De striptease tenten, de topless serveersters , volwassen boekhandels en nachtclubs zijn er nog steeds , maar kleine , trendy cafés zijn ook opgedoken in Kings Cross die een ander type bezoeker aantrekken.

Bekijk nu de beste Sydney vakantie aanbiedingen

The Cross, zoals het lokaal bekend staat, heeft altijd haar gewaagde, klaar-voor-alles reputatie, een intrigerende mix van backpackers, matrozen, hippe binnenstedelijke types en voorstedelijke feestbeesten gelokt. Er heerst een gekke sfeer hier, maar het is er altijd druk en er is veel te zien en te doen. Bezoekers van het gebied moeten nog altijd wel voorzichtig zijn , vooral ’s nachts, omdat hier wel eens mensen worden overvallen. Ook moet je uitkijken voor drugsspuiters buiten de nachtclubs : ze kunnen intimiderend en agressief zijn. Als je er voor kiest om tijdens uw verblijf toch een kijkje te gaan nemen in Kings Cross dan is Potts Point misschien wel de meest wenselijke locatie . Het is gelegen op een plek van Kings Cross die voldoende ver verwijderd is van de plek waar het niet zo veilig is. Hier kun je rustig ronddwalen en je smaakpapillen verleiden door de vele restaurants , bars , cafés en hotels die een breed scala aan menu’s te bieden hebben .
Neem de tijd om van deze typisch Kings Cross sfeer te genieten. Kings Cross kan zeker een hoogtepunt van je Sydney bezoek zijn. Doe dit echter niet in je eentje, want je loopt dan echt te veel gevaar om iemand tegen te komen die van kwade wil is. In het algemeen is het best een plek die men veilig kan bezoeken, maar dan wel in een groep.