Taronga Zoo Sydney

Taronga Zoo Sydney

Taronga Zoo Sydney

Taronga Zoo is de dierentuin in Sydney met de mooiste collectie Australische inheemse dieren, waaronder kangoeroes , koala’s , Tasmanian Devils , Platypus, Wombats, wallabies, Quokkas, emoes en krokodillen. Daarnaast beschikt de dierentuin over een gevarieerde verzameling aan exotische diersoorten zoals; de zeldzame Westelijke laagland gorilla, Sumatraanse tijgers, Snow Leopards, zon beren, chimpansees, giraffe , zebra’s en Thaise Aziatische olifanten.

Tarnonga Zoo ligt slechts 12 minuten van de stad met de veerboot. Je bent er dus zo, daarnaast is de veerboot toch zelf ook al prachtig, omdat je onderandere langs het opera house vaart.  Taronga Zoo biedt de hele dag door dieren shows. De dieren leven in grote kooien en er wordt veel aandacht besteedt aan hun gezondheid in deze dierentuin. Het welzijn van alle dieren, zoogdieren en Sealife in Taronga Zoo is erg belangrijk.

Bekijk nu de beste Sydney vakantie aanbiedingen

Taronga zoo is bijzonder door haar locatie. Het is gelegen, op hoogte, langs de waterkant, op een van de mooiste uitzichtpunten op de haven van Sydney met uitzicht op Sydney Cov , de Harbour Bridge en het Opera House. Het is werkelijk waar een bijzonder punt om de skyline van Sydney te zien.

Als je zigzag langs de paden tussen de dierenverblijven loopt , kunt je naast het zien van prachtige dieren dus ook genieten van geweldige uitzichten op de haven. Je zult voortdurend verbaasd zijn als je een hoek omloopt en weer een ander vergezicht aan de horizon ziet verschijnen. Als je de dierentuin van de top naar beneden hebt bewandeld, bereik je de Zoo Sky Safari stoeltjeslift, die je weer terugbrengt naar de top.
Taronga Zoo Tips & Openingstijden

De dierentuin is dagelijks geopend vanaf 09:30. Sluitingstijd varieert tijdens de wintermaanden , kijk dan op Taronga Zoo website voor meer informatie.

In deze dierentuin kan je Koala’s aaien! Een absolute must om te doen als je toch in Australië bent natuurlijk.Ook Kangaroo’s kan je aanraken en bijkomen, deze huppelen rond in een grote weide waar je zelf ook in kunt rondlopen.

Kortom bij een reis naar Sydney mag een bezoek aan deze dierentuin niet ontbreken.