Sydney Opera House

Het bekende beeld van Sydney: Sydney Opera House

Sydney Opera House

Sydney Opera House

Het Sydney Opera House is een van de meest herkenbare beelden van de moderne wereld en samen met de Eiffeltoren en de Empire State Building is het ook een van de meest gefotografeerde beelden.

Ervaar zelf ook het Sydney Opera House ,één van ’s werelds meest creatieve en drukste podiumkunstcentra en een van de grootste triomfen van de moderne architectuur. Geopend in 1973, het Sydney Opera House is het grote architectonische werk van de 20e eeuw die creativiteit en innovatie in zowel de architectonische vorm en het constructief ontwerp samenbrengt. Het gebouw is net zo representatief voor Australië als de piramiden van Egypte en het Colosseum van Rome.

Bekijk nu de beste Sydney vakantie aanbiedingen

Het Sydney Opera House is een sculptuur in een opmerkelijk waterlandschap. Op het puntje van een schiereiland steekt het uit boven de haven van Sydney. Het Sydney Opera House bestaat uit drie groepen van in elkaar grijpende gewelfde ‘schelpen’, die twee belangrijke prestatiezalen en een restaurant huisvesten. Deze shell-structuren zijn bevestigt op een breed platform en zijn omgeven door terrassen.

Breng een dag door op deze World Heritage site en je zult versteld staan van het leven, de cultuur en activiteiten die onder de zeilen vandaan komen. Neem één van de dagelijkse rondleidingen en ontdek de verhalen , de geschiedenis en de magie van het gebouw en zie het buitengewone interieur rondom een aantal van de mooiste theaters en podia .
Het Opera House is de thuisbasis van 1600 optredens per jaar inclusief ballet , opera, theater , dans , muziek , komedie, kinderen shows , lezingen en nog veel meer type shows.

Tickets & Toegang

Zondag biedt over het algemeen de goedkoopste tickets. De kassa is geopend: van maandag tot zaterdag van : 9:00-20:30. Rondleidingen worden ook dagelijks uitgevoerd in het Sydney Opera House tussen 9:00-16:00.