Sydney Harbour Bridge

Sydney Harbour Bridge; De grootste stalen boogbrug ter wereld

Sydney Harbour Bridge

Sydney Harbour Bridge

Wilt u ook een van de meest bekende en gefotografeerde monumenten van Australië bezoeken? De Sydney Harbour Bridge? Het is ’s werelds grootste (maar niet de langste) stalen boogbrug waarvan de top van de brug ​​134 meter boven de haven uitsteekt. Het is een technisch meesterwerk en betekende een cruciale stap in de ontwikkeling van het moderne Sydney en werd internationaal erkend als een symbool van vooruitgang en een visie van een schitterende toekomst voor Australië.

De Sydney Harbour Bridge , wordt door de bevolking ook wel liefkozend de ‘ Kapstok ‘ genoemd. Deze brug verbindt het stadscentrum met de woonwijken in het noorden en werd geopend op 19 maart 1932 door premier Jack Lang , na acht jaar van bouw . De brug verbindt de stad met het Noorden van Sydney. Het draagt acht banen voor het wegverkeer en twee spoorlijnen. Zes miljoen hardwerkende kleine klinknagels houden deze wereldberoemde brug bij elkaar.

Bekijk nu de beste Sydney vakantie aanbiedingen

De Sydney Harbour Bridge heeft een paar met graniet beklede pylonen aan elk uiteinde. Deze zijn er eigenlijk voor de show en ondersteunen de grote boog helemaal niet.

Sydney Bridge Climb

Harbour Bridge Climb

De harbour bridge bewandelen

Het is mogelijk om over de brug te wandelen. Wandelaars kunnen de Sydney Harbour Bridge oversteken aan de oostkant. De westelijke kant is voor fietsers. Beide paden zijn omheind met stalen en draad en volkomen veilig. Ze bieden een fantastisch uitzicht op Sydney Harbour en de rivier Parramatta. Je kunt lopen vanaf de stad en een trein terug nemen naar Wynyard of het stadhuis. Het duurt ongeveer 20 minuten om de brug over te steken.
Ook kun je 200 trappen oplopen naar het Pylon uitzichtpunt waar je een prachtige blik kunt hebben over Sydney. Voor een echt ultieme uitzicht, kun je aan BridgeClimb deelnemen en dan met een begeleide excursie naar de top klimmen!

Dankzij de enorme omvang en de prachtige locatie is de brug uitgegroeid tot een van de beroemdste bezienswaardigheden van Australië. Dus ga deze brug bekijken!

De openingstijden; de brug is dagelijks geopend van; 10:00-05:00.